Mandags Ares flytter til nye lokaler

Mandags Ares er på Hyperions lokaler i Akersbakken 12 til og med mandag 26 august 2013. Etter det vet vi ikke.

Herfra er nå utdatert:

Da har Fredrik reservert bord til Ares Bislett påAsylet på Grønland fra klokken fem mandag 13.mai.

Vi regner med å returnere hit igjen etter pinse om vi ikke finner et enda bedre lokale i sentrum eller tilbake rundt Bislet.

Asylet.
Det ligger rett ved Bussterminalen og Grønland t-banestasjon.
Dette blir en prøverunde for å se om lokalet egner seg for vårt bruk da vi ikke kunne være på Oslo Mekaniske.
Det er fint om folk kan si fra hvilke spill de ønsker å spille, slik at vi kan ta med disse, inntil vi kommer fram til en ordning med lagring av spill.

Hvorfor flytter vi?
Ares Bislet er ikke lenger en offisiell studentforening ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Vi oppfyller dessverre ikke kravet for å være en studentforening og måtte søke nye lokaler
Hvorfor er vi ikke en studentforening lenger?
Vi er for få HiOA studenter. En vanlig kveld er på ca. 15 deltagere og av de er det kun 2 HiOA studenter i dag og ytterligere 3-4 studenter andre steder. Og som leder må Fredrik eller jeg være studenter. Fredrik Lødding var, men er ferdig nå. Og jeg jobber på HiOA.
Fredrik og jeg har tenkt på flere løsninger men vi ønsker å bli i sentrum eller så nært som mulig. Ares i dag mangler en filial med pubservering.Oslo Mekaniske kunne tilby oss opptil tre bord med ok belysning tre ganger men så var det slutt.
Hvorfor ikke leie et lokale? Vel, HiOA tilbyr klasserom for 2000 kr pr kveld. Om vi kroneruller 20 eller 30 kr pr person pr gang har vi råd til et lokale for maks 300-450 kr men Ares har lite penger fordi vi har færre yngre medlemmer enn tidligere. Så leie er risikabelt.
Er det en sjanse vi kan komme tilbake til HiOA i fremtiden? Kanskje. Men det vil kreve at vi lykkes å rekruttere et stort antall studenter fra starten av. Og i de, en ledelse som er aktiv nok til at det er reelt å kunne kalle oss for en studentforening.

Vi håper alle som liker å spille brettspill vil gi det nye lokalet en sjanse og ta turen en eller flere ganger over de neste ukene.


About sunszu

Født i '70, spiller strategispill. Tidl. leder for Ares Bjølsen. Jobber OsloMet-storbyuniversitetet i førstelinjen.

6 comments:

 1. Hei!
  Som student på HioA har jeg savnet et brettspill klubb, til jeg tilfeldigvis snubblet inn her…;-)
  Hvilken slags brettspill er det snakk om? Ønsker selv å starte med en gruppe D&D, men har desverre ikke klart å få tak i gruppe..

  Eier et Basic “Brettspill” av Dungeons And Dragons 4ed, med miniatyrer,pappbrett og forenklede regler for de som er nybegynner og ønsker å prøve dette.. (Er ganske nybegynner selv, siden jeg aldri (bortsett fra et par ganger)
  har klart å danne en gruppe)

 2. Hei, så bra du fant oss :). Vi spiller alle muligslags brettspill. Men vi er spesielt glade i Eurospill som Agricola, Settlers of the Stoneage og 7Wonders. Men vi spiller også større spill som Eclipse, Britannia og Through the Ages. D&D er populært blant flere av våre medlemmer. Det spilles spesielt rollespill på vår Blindern filial som møtes på tirsdager i Vilhelm Bjerknes hus. På onsdags Ares, som holder til på Bjølsen i Sarpsborggata 7 spilles det noe rollespill. Det er en gruppe der som møtes fra tid til annen og spiller K.R.I.S.E, et hjemmelaget spill. Der er du velkommen. Anbefaler at du finner gruppen vår på Facebook om du har konto der. Aktivitet annonseres ofte der. Anbefaler også at du sjekker ut forumet her : http://n4f.no/forum/forumdisplay.php?f=17 for rollespill generelt. Vi har også en stor festival den 21-24 juni på Sogn videregående skole, sjekk ut spillfestival.no
  PM en “Gustavo Manzanares” med tilhørighet i Oslo, regner med det er deg? Håper vi ser deg på en av Ares’ene, mvh Fred Førde

 3. Hei, igjen og takk for rask tilbakemelding:-)
  Har hørt om spillene, men har desverre ikke spilt de.

  Jeg skal sjekket Ares på Blinderen ut og følge med på kommende events på forumet. (har veldig lyst til å spille:-))

  Men nå er det nok sommerferie straks, tenker jeg?

  Takk igjen for info.

  Mvh.
  Gustavo Manzanares

 4. Hei, flott at du har besøkt de. Foreslår også at du legger ut følere på facebook og forum. Det kan ha svært god effekt.
  Ja, sommerferien nærmer seg. Tirsdags Ares (Blindern) er stengt etter Arcon helgen. Og vi har ikke bestemt oss om mandags Ares enda. Men onsdags Ares på Bjølsen er åpen hele sommeren.

  mvh
  Fred Førde

 5. Hei,

  Jeg bare lurer på en ting: Først skriver du at dere ikke kunne være på Oslo Mek, deretter skriver du: “Oslo Mekaniske kan tilby oss opptil tre bord med ok belysning, du kan ta med mat dit utenfra og tilbyr som nevnt, servering.” Mente du kanskje at Asylet kan tilby dere opptil tre bord? Eller er dere på Oslo Mek fast nå?

 6. Hei Andrea, du har helt rett. Der var det blitt liggende en feil om Oslo Mek. De kan ikke lengre tilby oss noe. Asylet var ok men har dårlig belysning og er litt slittsom pga høyt støynivå.
  Akkurat nå er mandags Ares på Hyperionkontoret i Akersbakken 12. Du er velkommen dit eller en av våre andre to filialer (tirsdag- Blindern og onsdag-Bjølsen).
  Mne det er ikke avklart hvor vi skal være fra mandag 26. august 2013 av enda…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.